Adviseur Duurzaam Wonen

Functieomschrijving

Ben jij een échte verkoper, geef je graag het beste advies aan je klanten en ben je ook nog een op de hoogte van de nieuwste verduurzamingstechnieken? Dan ben jij de adviseur die wij zoeken!

Als Adviseur Duurzaam Wonen geef je onze klanten persoonlijk advies over de mogelijkheden waarmee ze hun huis kunnen verduurzamen. Je bezoekt onze klanten thuis, brengt de energiehuishouding in kaart en geeft klanten tijden het bezoek tips om te verduurzamen.

Wat je écht doet

 • Met behulp onze slimme software verzamel je de informatie tijdens de huisopname voor het maken van een Energiepaspoort™ en het maken van offertes.
 • Je overtuigt elke dag klanten van de voordelen van het verduurzamen van hun woning.
 • Je maakt klanten blij door ze te adviseren over energiebesparende maatregelingen en deze maatregelen te verkopen.
 • Je helpt klanten met dingen die ze zelf moeilijk vinden en neemt de tijd om ingewikkelde zaken begrijpelijk te maken.
 • Door op een prettige en persoonlijke manier te adviseren, weet jij voor klanten meer energie te besparen dan een doorsnee verkoper.

Een dag bij De Energiebespaarders

Bij De Energiebespaarders is geen enkele dag hetzelfde. ‘S ochtends stap je in de auto, op weg naar de eerste afspraak voor een huisbezoek. Het is altijd weer een uitdaging om iedere unieke klant van een goed persoonlijk advies te voorzien. Jouw eerste huisbezoek is bij een ouder echtpaar in een woning uit de jaren 50. Na een ronde door de woning te hebben gelopen neem je een kijkje in de kruipruimte en zie je dat de vloer geïsoleerd kan worden. Je ziet dat er een aanbouw is en vraagt het echtpaar of hier ook een kruipruimte onder zit. Na even zoeken vinden jullie samen het kruipluik in de aanbouw en corrigeer je het aantal vierkante meters kruipruimte in onze opnamesoftware. Aan de keukentafel bespreek je de verschillende mogelijkheden en vertel je welke oplossing jij het echtpaar aanraadt voor hun vloer. Je adviseert ze eerst de schil van de woning goed te isoleren voordat ze hun wens kunnen realiseren om van het gas los te gaan. Je biedt het echtpaar aan wel al vrijblijvend een offerte voor een warmtepomp te maken voor een systeem dat past bij hun huis. Je sluit het gesprek af door de klanten te vertellen wat ze kunnen verwachten van ons advies en wat er gebeurt als ze akkoord gaan op een van onze offertes.

Bij jouw tweede huisbezoek bezoek je een trotse huiseigenaar in een nieuwbouwwoning die al goed is geïsoleerd. De klant geeft aan het Energiepaspoort™ aangeschaft te hebben door de korting die zij krijgt op de hypotheek bij onze partner Triodos. Ze is enthousiast om haar huis verder te verduurzamen. Je bespreekt met de klant de mogelijkheid om zonnepanelen te laten plaatsen en laat gelijk zien wat het rendement van de panelen zijn door het legplan te bespreken. De klant wordt enthousiast van jouw verhaal en geeft aan de investering in zonnepanelen nog te willen overleggen met haar partner. Je geeft aan dat de klant een gedetailleerde offerte kan verwachten en spreekt af dat je i.v.m. vakantie van de klant na drie weken contact opneemt om eventuele vragen te beantwoorden.

Onderweg naar jouw derde huisbezoek bel je jouw buddy op kantoor om de eerste twee huisbezoeken door te lopen. Hij heeft de opnamegegevens van de twee woningen al op zijn scherm. Je geeft aan dat er geen bijzonderheden waren, maar vraagt of het contactmoment van het jonge echtpaar na hun vakantie op jouw kantoordag kan worden gepland. Jouw buddy maakt je blij met het nieuws dat de klant waar je vorige week een warmtepomp hebt besproken nu al akkoord is met de offerte! Met dit akkoord heb je jouw target voor deze maand nu al gehaald!

Na het derde huisbezoek rijdt je naar huis. Hier aangekomen bel je nog drie klanten die vragen hadden over hun Energiepaspoort™ en controleer je de Energiepaspoorten™ die jouw buddy heeft gemaakt van de klanten van vandaag. Je geeft jouw buddy een compliment over de goede samenvattingen voor de drie klanten en stuurt feedback om de motivatie van de klant beter te verwerken in het advies voor de spouwmuurisolatie tijdens het derde huisbezoek. Je bekijkt nog even de woningen die je morgen gaat bezoeken en ziet dat één klant al heeft aangegeven interesse te hebben in zonnepanelen. Voor een perfecte voorbereiding maak je voor deze klant alvast een legplan. Je hebt er weer een mooie dag op zitten waarbij je samen jouw collega’s Nederland een stukje duurzamer hebt gemaakt!


Functievereisten

Wat vragen wij?

 • Je hebt HBO werk en denkniveau
 • Je bent communicatief sterk in woord en geschrift.
 • Jouw enthousiasme werkt aanstekelijk voor anderen.
 • Je gaat nauwkeurig te werk en houdt de status van jouw klanten goed bij in ons CRM systeem.
 • Je kan goed overweg met digitale programma’s.
 • Je bent stressbestendig.
 • Ervaring met consultative selling is een pré, aan het einde van jouw sales target heb jij een stuk maand over.
 • Kennis en ervaring met de isolatie / zonnepanelen / verwarming is een pré, interesse in verduurzaming een must.
 • Je bent 40 uur per week beschikbaar.
 • Je bent nieuwsgierig om nieuwe dingen te leren over mogelijkheden om te verduurzamen die jij nog niet kent.
 • Je kan op 1 november 2021 starten.

Wat bieden wij?

 • Een marktconform salaris
 • Start met jaarcontract of als freelancer zijn beiden bespreekbaar.
 • Het exacte werkgebied kunnen we in goed overleg aanpassen met onze andere adviseurs.
 • Ongekend goede werksfeer. Met een uitgebreide verse lunch op kantoordagen, maandelijkse thema borrels en activiteiten, en een informele afdeling.
 • Een snelgroeiend bedrijf met ongekende groeimogelijkheden.
 • Ruimte voor nieuwe initiatieven en ideeën. Daar staan we altijd voor open. Of je nu een week, een maand of een jaar bij ons werkt.
 • De mogelijkheid om je als allround Energie professional te ontwikkelen en veel te leren in deze snelgroeiende markt.
 • Persoonlijke groei. We bieden jou een werkomgeving die het beste uit jou naar voren haalt. Je wordt actief gecoacht om goede eigenschappen door te ontwikkelen en onderontwikkelde eigenschappen te verbeteren.

Lijkt dit je wel wat? Solliciteer dan uiterlijk 1 augustus 2021 en misschien kom jij ons helpen om Nederland een stukje duurzamer te maken!